Masterclasses Mantelzorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar! Als zorgprofessional kan je veel leren over de cliënt wanneer je aandacht hebt voor de mantelzorger.

Dit najaar organiseren wij samen met MEE&DeWering en het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland een achttal masterclasses rondom dit thema.

Meer aandacht voor mantelzorgers door zorgprofessionals

Onderwerpen als ‘Samenwerken in de (zorg)driehoek’, ‘Doorverwijzen en samenwerken in de regio’, ‘Versterken van het sociale netwerk’ en ‘Jonge mantelzorgers’ worden besproken. Je krijgt praktische tools aangereikt om in de praktijk mee aan de slag te gaan.  

Heb jij als WMO-consulent, thuiszorgmedewerker, cliëntondersteuner, opbouwwerker, wijkteam of op een andere manier contact met mantelzorgers?

Werk je bij WilgaerdenLeekerweideGroep, Gemeente Hoorn, Gemeente Medemblik, Gemeente Drechterland, Gemeente Enkhuizen, Gemeente Koggenland, Gemeente Opmeer, Gemeente Stede Broec, Buurtzorg Nederland, Esdégé-Reigersdaal, Geriant, GGZ Noord-Holland-Noord, Leviaan, MEE & de Wering, Omring, Stichting Philadelphia Zorg, Vrijwilligerspunt, Dijklander Ziekenhuis Hoorn, Zorghulp of Stichting Netwerk Hoorn?

Schrijf je dan in voor één of meer van deze masterclasses!

Inschrijven kan op: platform.ikzorg.nu/masterclasses/
De eerste masterclass is op 3 september 2020.

Deze reeks vindt plaats in Wognum bij WilgaerdenLeekerweidegroep.
Uiteraard vinden zij plaats binnen de maatregelen van het RIVM. Mocht er een tweede Corona-golf plaatsvinden, dan worden de masterclasses digitaal verzorgd.

Er wordt ook een expertlunch voor bestuurders, beleidsmakers en andere decisionmakers georganiseerd met als thema Visie op mantelzorg. Via bovengenoemde link kun je ook daar meer informatie over vinden.