O

Zorg met compassie

In deze training staat het mens-zijn in de zorgverlening centraal. Binnen gentle teaching zijn gelijkwaardigheid en medemenselijkheid pijlers om te bouwen aan een hechte relatie tussen hulpverlener en hulpvrager.

Op deze pagina vind je informatie over de inhoud, doelen en resultaten van de training. Deze training is InCompany af te nemen. De genoemde prijs is op basis van 10 deelnemers per groep, inclusief lesmateriaal. Het maximum is 15 deelnemers per groep, we nemen dan contact met je op over de aangepaste prijs.

Mensgerichte zorg op basis van gentle teaching  

Zorg met compassie is een training waarin de mens centraal staat. Gentle teaching vormt de basis en is hier het uitgangspunt voor mensgerichte zorg. Door de (basis-)principes van gentle teaching aan te vullen met inzichten vanuit de praktijk en het werkveld en gebruik te maken van ondersteunende modellen hebben we een training ontwikkeld die jou als professional handvatten geeft om de ander passend te ondersteunen.

‘Mensgericht’ gaat over zorg naar de wensen van de cliënt in een omgeving waarin zorgprofessionals het beste van zichzelf kunnen geven. Wat heeft iemand nodig om de regie te kunnen behouden, en hoe kan jij dat als zorgprofessional ondersteunen? Het aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de ander is daarin belangrijk. Gentle teaching biedt mooie handvatten om de ander te zien en te laten voelen dat hij gezien wordt om wie hij is.

Lesstof:

 • Gentle teaching
 • Leermiddelen gentle teaching
 • Dialoog
 • Beeldvorming
 • Niveaudenken
 • Hechting
 • Basiswaarden levenskwaliteit

Resultaten:

 • Je hebt een goede basis in gentle teaching aangereikt gekregen en ontwikkeld
 • Je hebt zicht op de cultuur, communicatie en samenwerking in zowel jouw team als in de organisatie
 • Je kunt op een authentieke manier de relatie met de persoon ontwikkelen
 • Van daaruit heb je handvatten om gentle teaching toe te passen, vorm te geven en te borgen in de praktijk
 • De kwaliteit van leven van de persoon wordt ondersteund en/of verbeterd en hij/zij wordt geholpen de eigen mogelijkheden te ontwikkelen om de gewenste levenskwaliteit te realiseren

In het kort

De training is zeer geschikt voor organisaties die zorg hebben voor kwetsbare anderen (denk aan de verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg), die menselijke waarden en oprecht contact met de persoon terug willen zien in de geboden zorg.

Aanvangsniveau deelnemer:
vanaf niveau 3

Niveau scholing:
niveau 4

In het geval van maatwerk wordt het niveau bepaald op basis van het niveau van de deelnemers.

Accreditatie:
Kwaliteitsregister V&V 12 punten

Voor individuele deelname klik hier

Duur:
Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk een dagdeel.
Investering:
€ 3.248,00 (vrijgesteld van BTW)
Prijs op basis van 10 deelnemers - inclusief lesmateriaal. Exclusief reiskosten.
Inschrijven
Opleiding wordt toegevoegd

Wat vinden onze deelnemers?

Linda de Waaij

 
Fijne relevante uitleg, verdieping en praktijkvoorbeelden om de theorie makkelijker naar de praktijk te koppelen. Trainer was top wist onze aandacht e…

Mandy van Wijhe

 
Fijn dat de training in een kleine setting wordt gegeven, dit zorgt ervoor dat ik me snel op mijn gemak voel waardoor ik ook dingen open drufde te bes…

Leekerweide

 
Afwisselende training
Inschrijven voor: Zorg met compassie Inschrijven