Incompany

Trainingen

Ben je op zoek naar een training voor een groep? Of een cursus die is toegespitst op de praktijk in jouw organisatie of afdeling?

Wij bieden onze trainingen ook Incompany aan. De behandelde stof blijft gelijk, maar we nemen de casuïstiek die jullie aandragen hierin op. Een Incompany training vindt plaats op de locatie en op het moment dat het jullie het beste uitkomt. In heel Nederland mogelijk!

Autisme Spectrum Stoornis

Wat houdt ASS precies in? Volg deze basistraining over omgaan met autisme en gebruik het geleerde in de praktijk!

Lees meer

Coachend communiceren

Hoe kun je coachende communicatie inzetten om iemand in beweging te krijgen? Maak je team effectiever!

Lees meer

Coachend leiderschap

Ontdek de stadia van gedragsverandering, en ga oplossingsgericht om met weerstanden. Haal het beste uit jezelf én je medewerkers!

Lees meer

Communicatie en samenwerking

Deze training is gericht op het vergroten van je persoonlijke effectiviteit in het communiceren met anderen.

Lees meer

Omgaan met agressie

Heb je te maken met verbale agressie of fysieke agressie? Na onze geaccrediteerde opleiding heb je de skills om agressie te voorkomen en ermee om te gaan.

Lees meer

Dementie - introductie

Na deze training heb je relevante kennis en skills met betrekking tot de verschillende fases en verschillende vormen van dementie. Je oefent met omgangsvormen en diverse gesprekstechnieken.

Lees meer

Diabetes

Diabetes kan iemands leven enorm beïnvloeden, dag en nacht. Je leert in deze training meer over symptomen, complicaties en behandelmethoden van diabetes mellitus type 1 en 2.

Lees meer

Epilepsie

Volg deze introductietraining over omgaan met epilepsie. Na afloop heb je basiskennis over de verschillende aspecten die te maken hebben met epilepsie.

Lees meer

Gedeelde zorg

Volg deze effectieve training en versterk de dynamische driehoek tussen de cliënt, de ouders of mantelzorg en de zorgprofessional!

Lees meer

Gespreksvaardigheden

Beheers verschillende communicatiestijlen, ontwikkel motiverende gesprekstechnieken en ervaar het verschil in reacties op jouw communicatie!

Lees meer

Intervisie

Intervisie is bedoeld om met en van elkaar leren. Zet één van onze coaches in om methodieken en strategieën te toetsen en uit te breiden.

Lees meer

Jeugd en adolescentie

In deze training leer je alles over ontwikkelfasen, het puberbrein en de signalering van problemen. Hoe begeleid je kinderen, pubers en jongvolwassenen optimaal?

Lees meer

Leertraject LVB

Een resultaatgerichte en uitgebreide opleiding voor zorgprofessionals rond de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Lees meer

Omgaan met mensen met een LVB

Hoe kun je weten of iemand een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft? Leer op een begrijpelijke manier communiceren en motiveren!

Lees meer

LVB | Basis

Een verstandelijke beperking is niet zichtbaar, maar heeft wel invloed op iemands functioneren. Wat houdt dat in voor de persoon en zijn omgeving?

Lees meer

LVB en verslaving - Koffer

Heb je te maken met iemand met LVB en (mogelijke) verslaving? Bestel dit pakket met actuele informatie, een spel en praktische tools!

Lees meer

LVB en verslaving basistraining

Werk je met mensen met een LVB? Volg deze praktijkgerichte basistraining en leer alles over de nieuwste begeleidings- en gespreksmethodieken op het gebied van verslaving.

Lees meer

LVB en verslaving vervolgtraining

Fris je kennis omtrent verslaving en LVB op met deze praktijkgerichte vervolgtraining! Welke nieuwe drugs zijn er? En welke nieuwe methodieken?

Lees meer

Meldcode huiselijk geweld

Een resultaatgerichte en praktische training om ervoor te zorgen dat je kennis hebt van de meldcode en weet hoe je moet handelen.

Lees meer

Motiverende gespreksvoering

In deze training oefen je met effectieve gesprekstechnieken. Leer omgaan met weerstand en krijg je medewerkers in beweging!

Lees meer

Online weerbaarheid en social media

In deze training leer je hoe je ervoor zorgt dat iemand met een LVB veilig en zelfstandig gebruik maakt van internet en social media!

Lees meer

Oplossingsgericht werken

Hoe kun je zaken resultaatgericht benaderen? In deze training leer je oplossingsgericht werken zodat je de slagkracht van je team vergroot.

Lees meer

Psychiatrische ziektebeelden

Krijg inzicht in de diverse psychiatrische ziektebeelden. Deze training gaat in op de stoornissen, de behandelwijze, de psychopharmaca en de werking ervan.

Lees meer

Rapporteren

Hoe zorg je voor een goede overdracht? In deze training ga je praktijkgericht aan de slag met heldere rapportage om de afstemming te optimaliseren.

Lees meer

Seksualiteit en intimiteit

Seksualiteit vormt een belangrijk deel van ons mens-zijn, ook voor de zorgvrager. Deze training laat je zien hoe je hiermee om kunt gaan.

Lees meer

Sociaal netwerk versterken

 Wat kun jij bijdragen om het sociale netwerk van de ander optimaal te benutten en te versterken? In deze communicatietraining ga je praktijkgericht aan de slag!

Lees meer

Stresshantering

In 3 bijeenkomsten onderzoek je wat spanning en werkdruk met jou doen en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen. Goed voor jezelf zorgen staat centraal.

Lees meer

Tillift en glijzeil

In deze training oefen je met de passieve en actieve tillift en het glijzeil. Ook ervaar je hoe het is om zelf verplaatst te worden hiermee.

Lees meer

Timemanagement

In de training timemanagement krijg je inzicht in je eigen tijdsindeling, prioriteiten en afleiders. Hoe kun je je tijd efficiënt indelen en effectief blijven?

Lees meer

Train de trainer

Binnen organisaties kunnen medewerkers veel van elkaar leren. Maar hoe draag je je kennis en kunde goed over? In deze training leer je didactische vaardigheden.

Lees meer

Verzuimpreventie

De zorgsector staat bekend om zijn hoge werkdruk, met overweldigende taken, strakke deadlines en emotionele belasting. Dit kan stress, uitputting en uiteindelijk verzuim veroorzaken.

Lees meer

Werkbegeleiding basis

Deze training is voor begeleiders van studenten op de werkvloer. Als begeleider ben je opleider, coach en beoordelaar. Optimaliseer deze drie rollen!

Lees meer

Werkdruk de baas

Krijg inzicht en profiteer van praktische tools om je werkplezier te vergroten en stress onder controle te houden!

Lees meer

Wet zorg en dwang

Voor jou als zorgprofessional: Volg deze geaccrediteerde training over de ins en outs van de wet Zorg en dwang.

Lees meer

Zorg met compassie

In deze training staat gentle teaching centraal. Gelijkwaardigheid en medemenselijkheid zijn pijlers voor een hechte relatie tussen hulpverlener en hulpvrager.

Lees meer

Zorgplannen en rapportage

Hoe schrijf je een zorgplan? In deze resultaatgerichte training komen alle aspecten aan bod. Oefen hoe je alle afspraken helder weer kunt geven.

Lees meer