Bijscholing coaches

25 augustus 2022

Ons hele coachteam is bezig met een certificering voor coaching via het DISC model. Dit model kunnen ze inzetten bij zowel individuele als teamcoaching.

Coaching met DISC model

Het DISC model beschrijft de gebieden Daadkrachtig - Interactief - Stabiel en Consciëntieus, maar beperkt zich niet tot deze vier gebieden. Het model geeft inzicht in persoonlijkheidskenmerken maar gaat niet uit van een vaststaand profiel. Ben je taakgericht of mensgericht of iets er tussenin? Houd je van directheid? Bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie komen naar voren.

Individuele coaching of teamcoaching

In de praktijk kunnen de coaches het DISC model goed gebruiken bij bijvoorbeeld loopbaancoaching. Het praktische model geeft inzicht in het gedrag van mensen. Het geeft aan hoe iemand doet, niet wie iemand is. En het geeft weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn of haar omgeving, verbaal en non-verbaal. Al deze kenmerken maken dat het DISC model goed inzetbaar is bij individuele coaching maar ook bij teamcoaching.

Individuele coaching

Teamcoaching

Loopbaan-adviesgesprek met een coach

Het loopbaan-adviesgesprek houdt in dat je een aantal gesprekken hebt met een coach. Via gerichte vragen en opdrachten krijg je inzicht in je mogelijkheden en wensen. Wat vind je belangrijk in je werk? Heb je vaardigheden die je verder wilt ontwikkelen? Opgeteld duren de gesprekken zo’n vier uur. Aan het eind ontvang je jouw persoonlijke ontwikkeladvies. Alle coaches zijn geregistreerd bij de NOBCO en voldoen aan de STAP eisen die de overheid stelt.

Mensen met maximaal basisonderwijs, VMBO, Mavo, MBO1, MBO entree of MBO 2 kunnen gebruik maken van de STAP subsidie van de overheid. Dan zijn deze carrièregesprekken met een coach helemaal gratis.

Ik wil meer weten