Borging? 5 redenen!

23 mei 2023

Waarom is het belangrijk om te zorgen voor ondersteuning bij het vasthouden en versterken van het geleerde?

Het volgen van een cursus, training of opleiding is een effectieve manier om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Deze nieuw opgedane kennis en vaardigheden wil je vervolgens natuurlijk optimaal inzetten. Je wil het geleerde vasthouden (oftewel: borgen).

Verankeren in de praktijk

Borging is het proces waarmee je de nieuwe kennis en vaardigheden verankert in jouw dagelijkse werkpraktijk. Hiermee creëer je een stevig fundament waarop je (als team) kunt bouwen en groeien.

Structuren en systemen Het implementeren van borging betekent dat je structuren en systemen gebruikt die jou (jouw team) ondersteunen bij het vasthouden en versterken van wat je hebt geleerd.

5 redenen om borging serieus te nemen

· Optimale leerervaring;

· Blijvende nieuwe kennis en vaardigheden;

· Directe toepassing in de praktijk;

· Optimaal rendement van de investering in je cursus;

· Groei en ontwikkeling als professional.

Profiteer van kennis en vaardigheden

Om optimaal te profiteren van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan zijn verschillende vormen van borging mogelijk. Een regelmatige evaluatie en het delen van ervaringen met collega’s kun je als organisatie zelf regelen.

Als opleider bieden we borging aan in de vorm van intervisie, supervisie, een opfris-webinar, een workshop of teamcoaching.