De-escalerend communiceren

15 juli 2022

Binnenkort een nieuwe communicatietraining die valt onder omgaan met agressie: Hoe kun je de-escalerend communiceren?

Inmiddels hebben we de volgende communicatietrainingen in ons aanbod:

Coachend communiceren
Communicatie en samenwerking
Motiverende gespreksvoering
Werkbegeleiding
Train de trainer
De-escalerend werken (omgaan met agressie)

Communicatietraining: de-escalerend communiceren

Een nieuwe training op het gebied van communicatie is in de maak: Een training (cursus) van twee dagen die zich helemaal richt op voorkómen van agressie. We combineren theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden in deze praktijkgerichte training. En natuurlijk kun je zelf ook voorbeelden inbrengen. Zou een andere aanpak een andere situatie opgeleverd hebben?

Omgaan met agressie

Deze training is een mooie uitbreiding op onze training 'De-escalerend werken' (Omgaan met agressie). Dat de praktijk een belangrijk aspect is van deze nieuwe training blijkt wel uit het feit dat we hierbij een acteur inzetten bij het naspelen. Zo wordt het praktijkvoorbeeld (weer) levensecht. Er zijn tal van situaties te bedenken waarbij het praktisch zou zijn om de-escalerende communicatie in te zetten. We richten ons op verbale en fysieke agressie op het werk, maar het geleerde is op allerlei gebieden toepasbaar. Hoe voorkom je dat iemand met een kort lontje ontploft? Hoe zie je op tijd dat iemand bijna z'n geduld verliest? Hoe sta je iemand te woord die al agressief is?

Samenwerking expertises

Aan deze training wordt nu de laatste hand gelegd. Het is een mooie samenwerking tussen onze communicatie-experts, onze communicatietrainers, onze trainers de-escalerend werken en onze onderwijsexpert. Bij het samenstellen van de inhoud spelen de ervaringen van cursisten en oud-cursisten een prominente rol. Hun input zorgt mede voor een training die daadwerkelijk goed aansluit bij de huidige gang van zaken in verschillende werksituaties.

Meer weten over deze nieuwe training? Stuur een mailtje of neem telefonisch contact op. We denken graag met je mee!