E-learning Mindfulness

17 juni 2022

Onze tweede E-learning is klaar! Het onderwerp is mindfulness. Welke invloed heeft stress op jouw leven? Hoe kan mindfulness bijdragen aan beter voor jezelf zorgen?

Het werkterrein van mindfulness is de laatste decennia steeds groter geworden. Mensen met lichamelijke of mentale klachten hebben baat bij deze trainingen. Je kunt hierbij denken aan klachten als psoriasis,  chronische pijn, depressie of een burn-out. Maar ook zonder lichamelijke of mentale kwetsbaarheid is het leven soms best een ‘gedoe’. Het is daarom zinvol om te leren hoe je (beter) kunt omgaan met situaties waar je geen of weinig invloed op hebt.

Inhoud E-learning Mindfulness

Deze e-learning behandelt de basisprincipes van mindfulness. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is mindfulness precies en hoe kun je dit leren?
  • Hoe werkt de automatische piloot versus het bewuste brein?
  • Hoe kun je mindfulness inzetten bij stressgerelateerde klachten voor te zijn?
  • Op welke manier kan mindfulness bijdragen aan goed/beter voor jezelf zorgen?
  • Je gaat tweemaal een korte meditatie doen.
  • Als je na de e-learning verder wilt met mindfulness: Welke soort vervolgtraining of cursus past bij jou?

Over de maker van de e-learning

Karien Stam is categorie 1 mindfulness trainer. Ze is aangesloten bij de VMBN, de Vereniging van Mindfulness Based trainers Nederland. Naast haar werk als fysiotherapeut geeft Karien sinds 2010 met veel plezier 8 weekse mindfulness trainingen, ook aan jongeren en aan mensen met een verstandelijke beperking. 

Als fysiotherapeut is ze opgeleid vanuit de wetenschap dat lichaam en geest elkaar sterk beïnvloeden. Stress is een factor die een negatieve invloed heeft op de gezondheid en herstel bij ziekte. De tools die in een mindfulnesstraining worden aangereikt zijn grotendeels wetenschappelijk onderbouwd en kunnen bij zowel lichamelijke als mentale klachten van grote waarde zijn.  Karien heeft zich gespecialiseerd in MBSR trainingen: Mindfulness Based Stress Reduction.

Leerdoel Mindfulness

Je doet op een leuke, afwisselende en interactieve manier basiskennis op over mindfulness. Je begrijpt de meerwaarde ervan en hebt een begin gemaakt met het inzetten van mindfulness. Wil je na de e-learning verder met mindfulness? Dan weet je na het volgen van de e-learning welke soort mindfulnesstraining het beste bij jou past.

Meer weten? Neem contact op!