Een dag in het leven van...

29 maart 2023

Petra is een van de coaches van ZWCoaching. Wat maakt haar blij? Ga een werkdag met haar op pad, ze vertelt het je zelf!

Een werkdag in het leven van Petra Nes:

7.00 uur 

Om 7 uur gaat de wekker. Eerst eens goed wakker worden met koffie en de dag beginnen. 

8.30 uur

Ik ontmoet mijn coach-collega’s in een Teams-overleg. Via deze weekstart bespreken we lopende zaken. Nieuwe coach-aanvragen wijzen we in onderling overleg toe aan de beste match.  

9.15 uur  

Daarna pak ik de fiets, omdat ik op kantoor in Hoorn twee afspraken heb voor individuele coaching.

9.30 uur 

De komende twee uur richt ik mij volledig op deze coachees. De individuele coaching is naast alle andere zaken die voorbij komen een onderdeel waar ik veel werkplezier en energie uit haal.  

Het is elke keer weer mooi om te ervaren dat er in mensen zoveel meer kracht en ruimte ligt om te groeien zit dan ze zelf wel eens beseffen. Dat ze die kracht en ruimte gaan aanboren en dan gaan merken wat dit hen oplevert ,  

Om een stuk mee te mogen lopen met hen in dit proces en daar een bijdrage aan te mogen leveren maakt me blij en ook nederig. Het besef dat iemand zich bij jou kwetsbaar mag en durft op te stellen; dat is toch elke keer een ervaring die blijft raken. 

11.30 uur

Daarna even de administratie tot zover bijwerken.

12.00 uur

Lunch met de collega’s op kantoor. Wij als coaches vallen onder ZWCoaching. We hebben een eigen site, maar zijn onderdeel van ZWOpleidingen. 

Dat ik mee kan lunchen met de andere collega's van ZWOpleidingen komt niet zo vaak voor omdat wij van ZWCoaching veel 'on the road' zijn. Maar heel fijn als het af en toe lukt om weer even aan te sluiten, letterlijk en figuurlijk ;-)

12.30 uur 

Op weg naar Wognum, waar ik op een van de woningen van Leekerweide een intake gesprek ga houden met een aantal medewerkers om teamontwikkeling op te starten.  

13.00 uur

Intake gesprek team: Waar lopen zij tegenaan, wat houdt ze bezig? Welke thema’s zijn er actueel? Waar willen zij aan gaan werken samen? 

Van daaruit plannen we het vervolg. Zo gaan we in een aantal sessies met het team werken aan bijvoorbeeld groei, ontwikkeling, reflectie, communicatie, verbinding, visie, teamafspraken, samenwerking, teamdoelen, feedback geven, werken met feedforward... teveel om op te noemen! 

Het was een mooie start. We sluiten af met het plannen van vervolgafspraken.  

14.30 uur

Ik blijf in Wognum, waar ik iemand ontvang voor een individueel coachtraject. Omdat de coachee het prettig vind én het mooi weer is, gaan we naar buiten. Wandelend coachen heeft een aantal voordelen; het praat gemakkelijker, je brein komt in beweging en nieuwe plekken leveren nieuwe inzichten op.  

16.00 uur

Ik heb wat tijd sluit voor de administratie van het laatste individuele gesprek. Ook zet ik alvast ideeën vanuit het hoofd even op papier voor het vervolg van de teamontwikkeling.  

17.00 uur

Zo komt er een einde aan de werkdag. Ik heb weer een dag dit mooie vak mogen uitoefenen. 

Ik ben blij met mijn werk en mijn team, en dankbaar dat we via ZWCoaching energie kunnen besteden aan mensen die zich persoonlijk of in het werk willen ontplooien.