Een dag in het leven van... Wilma!

15 juni 2023

Ontdek een dag in het leven van een veelzijdige collega: Wilma geeft je een inkijkje in de wereld van coaching. Waarom staat zij om 5 uur op?

Een dag uit het leven van Wilma Deen Coach en trainer bij zwopleidingen. 

 

05.00 uur

De wekker gaat af. Na mijn tweede kop koffie ga ik naar buiten voor een ochtendwandeling. Ik heb gemerkt dat mijn hoofd hier lekker leeg van wordt en dit zorgt ervoor dat ik de dag lekker kan beginnen. De vogeltjes fluiten het hoogste lied en ik loop met stevige tred door.  

 

 

07.15 uur

Na gedoucht te hebben stap ik om 7.15 uur op de fiets richting Wognum. Ik heb de dag zo gepland dat ik op de fiets naar de afspraken kan. Heerlijk vind ik dat. 

 

08.30 uur

Ik heb mijn eerste afspraak, een individuele coachee. We zien elkaar voor de vierde keer en ik zie dat ze de patronen doorbroken heeft. Vol enthousiasme vertelt ze over de aapjes die ze nu bij de ander op de schouder laat. Ze heeft haar cirkel van invloed goed benut in deze.  

 

10.00 uur

Er staat een eindgesprek gepland. Ik ben één van de trainers en mentor van de leergang coachend communiceren. Wat heeft ze haar leerpunten goed opgepakt! De mooiste daarvan vind ik bij deze student de zelfcompassie. Immers; hoe kun je goed voor een ander zorgen als je geen zelfcompassie hebt? Het heeft ervoor gezorgd dat ze grote stappen voorwaarts kon maken. Zowel als het gaat om de doelen op de werkvloer als in haar privéleven. 

 

11.15 uur

Even een lekkere bak koffie voordat de volgende coachee zich aandient voor een eerste coachgesprek. Vorige week hebben we een intakegesprek gehad en de grootste coachvraag die naar voren kwam is: Hoe geef ik mijn grenzen aan? ‘Waar ligt jouw grens?’ vraag ik haar en ze kijkt me verbaasd aan: ‘dat weet ik niet!’ De volgende drie vragen gaan we proberen te beantwoorden. Wat wil ik, wat kan ik, en wat doe ik?

 

 

Een in de zoveel tijd kun je bij ‘Wat wil ik’ levensvragen onder de loep nemen. Bijvoorbeeld: Welke overtuiging zit erachter en past deze nog bij mij? Past het binnen je cirkel van invloed? En hoe kun je eigenaarschap pakken als je antwoord geeft op de vraag ‘Wat ga ik doen?’

 

12.30 uur

Lunchpauze! Om 13.30 heb ik een teamcoaching staan. Ik fiets op mijn gemak naar de locatie waar ik de laatste van drie sessies heb afgesproken. Een zelfstandig team merkte dat er scheurtjes kwamen in de samenwerking ondanks het dat ze goed als team functioneerden. De eerste sessie hebben we gekeken wat er speelt onder de waterlijn. Het bleek dat men veel voor de ander invulde zonder echt te vragen aan de ander waar het nu echt om ging.

 

Men deed het niet bewust maar in de waan van de dag gaan sommige dingen nou eenmaal zo. In de tweede sessie hebben we bekeken hoe gaan we het nu doen met z’n allen? Ze hebben met elkaar gekeken hoe ze het doen en hoe het anders kan. Deze derde en laatste sessie gaat over de invulling van de taken via de Belbin test die ze van tevoren hebben ingevuld. Ze hebben gekeken welke taak het beste bij welke persoon past.  

 

 

16.30 uur

Ik check nog even mijn agenda en de mail.  En fiets daarna naar huis. De werkdag zit erop. 

Ik prijs mijzelf gelukkig met zo’n leuke baan waar je de ander in zijn kracht ziet komen vanuit verschillende rollen als coach, trainer en mentor!