(S)Topper methode op TV bij Hart van Nederland

Onze collega's Claudia Kaagman en Rieneke Geerlings, verslavingsdeskundigen bij WLGroep en ZWOpleidingen, gaan Anna uit Wognum helpen om te stoppen met roken.

De methode (S)Topper ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking bij het stoppen met Roken. Hart van Nederland wilde hier alles over weten.

Afgelopen weekend bezochten TV-reporters Anna in Wognum, die meerdere pogingen heeft ondernomen om te stoppen met roken, ondanks de extra uitdagingen vanwege haar lichte verstandelijke beperking. Anna is vastbesloten om te slagen en heeft al de Stoptober-app gedownload. Maar ze heeft er zin in! "Ik heb de app van stoptober al gedownload en ik ga zondag stoppen", vertelt ze trots. Ook heeft ze vanuit de (S)Topper methode deelgenomen aan de praatgroep. "Dit hielp heel erg, want dan konden we elkaar motiveren. Je bent bewust bezig met hoe je dit gaat aanpakken", aldus Anna.

Bekijk hier de reportage: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/stoppen-met-roken-nog-grotere-uitdaging-voor-licht-verstandelijk-beperkten 

Zelf als coach aan de slag met de (S)Topper methode? Dat kan!

ZWOpleidingen biedt een speciale training om zelf (S)Top Coach te worden. Met de kennis en vaardigheden die je in deze training opdoet, weet je precies welke ondersteuning personen met een LVB nodig hebben. De eerstvolgende training start op dinsdag 16 januari 2024.
Meer informatie is hier terug te vinden