Webinar motiverende gespreksvoering LVB

17 november 2022

Hoe kun je intrinsieke motivatie uitlokken in plaats van een verandering opleggen? Profiteer van de concrete handvatten uit dit webinar zodat je je cliënten nog beter kunt begeleiden!

Het Leids Congresbureau heeft onze trainer Linda Koppes gevraagd om een webinar te verzorgen over Motiverende gespreksvoering LVB. Samen met Denise van 't Ende verzorgt zij dit webinar op 23 januari a.s. van 10.00-12.00 uur.

Motivatie is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘movere’: ‘in beweging brengen’. Dat is ook precies wat je met motiverende gespreksvoering probeert te bereiken: de ander in beweging brengen om iets te veranderen.

Motiveren van mensen met een LVB

Om een verandering te bereiken is motivatie nodig. Motiverende gespreksvoering is daarbij een effectieve gesprekstechniek en onmisbaar binnen de begeleiding van de LVB doelgroep. Je kunt denken aan persoonlijke of professionele doelen, zoals een verandering in houding, gedrag of werkwijze.

In deze webinar wordt de spirit van motiverende gespreksvoering besproken en de invloed die jij hebt. Wat kun je inzetten bij een persoon met een LVB?

Praktijkgericht webinar motiverende gespreksvoering

Hoe kun je intrinsieke motivatie uitlokken in plaats van een verandering bij een ander op te leggen? Hoe kun je de ander daadwerkelijk in beweging brengen? We geven je graag concrete handvatten zodat jij jouw cliënt(en) nog beter kunt begeleiden op basis van motiverende gespreksvoering!

Sprekers webinar

Dit webinar wordt verzorgd door twee deskundigen:

Linda Koppes heeft 10 jaar ervaring als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg. Als flexmedewerker heeft ze met veel doelgroepen en collega’s gewerkt. Vanuit haar ervaring in de zorg en haar opleiding ‘Toegepaste Psychologie’ geeft ze al enkele jaren trainingen voor onder andere zorgmedewerkers. Hierbij verzorgt ze met name trainingen op het gebied van communicatie en samenwerking.

Linda is een enthousiaste trainer en maakt in haar trainingen een concrete vertaalslag naar de praktijk.

Foto: sprekers Linda en Denise

Denise van ’t Ende heeft 16 jaar ervaring binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, waarvan de laatste 12 jaar als persoonlijk begeleider binnen de ambulante dienstverlening. Denise heeft een grote passie voor communicatie. Daarbij legt ze graag de nadruk op de eigen regie binnen de LVB doelgroep.

Denise is een bevlogen trainer. Ze geeft trainingen gericht op communicatie, begeleiding en eigen regie van de zorgvrager.

Inschrijving voor dit webinar loopt via de site van het Leids Congresbureau.