O

Webinar (S)Topper! LVB rookvrij

Elk half uur overlijdt er in Nederland iemand aan de gevolgen van roken. Zo'n 20% van de gehele Nederlandse bevolking rookt. Onder mensen met een LVB ligt dit percentage op 60%.

Stoppen met roken LVB

Het hoge percentage rokers onder mensen met een LVB staat haaks op het nationaal preventie-akkoord en de algemene maatschappelijke omslag. Voor ons aanleiding om een methodiek te ontwikkelen waarbij mensen met een LVB de juiste ondersteuning krijgen bij het stoppen met roken. Na dit webinar ben je bekend met de uitkomsten van de pilot (S)Topper en ken je de kracht van deze nieuwe methodiek. Het gewenste resultaat is dat iemand blijvend wil stoppen met roken. Elke deelnemer is een Topper die we hopen te coachen naar een Stopper! 

Methode (S)Topper

We hebben de bewezen effectieve stoppen met roken methoden aangepast voor de LVB doelgroep. Onze begeleidingsmethodiek (S)Topper kent deze pijlers:

  • groepsinterventies
  • individuele interventies
  • medicamenteuze ondersteuning

Binnen deze methodiek zijn herhaling, visuele hulpmiddelen, een CO-meter, een gezellige sfeer en zelfs geldelijke beloningen opgenomen. De (S)Toppers krijgen posters in plaats van huiswerk en het niet op komen dagen of te laat komen hebben we ingecalculeerd. Na het finetunen van de methodiek hebben we een pilot gedraaid.

Uitkomsten pilot 

Hoe zijn de resultaten? Wat zijn de lessons learned? Hoe verging het de jongeman die vertelde het traject 'rete-interessant' te vinden? Hoe liep het af met de cliënt die elke dag 48 sigaretten rookte en aangaf 'Ik stop met stoppen en als jullie slim zijn stoppen jullie ook met dit traject!' Zijn de in de afvalbak gegooide posters er ooit weer uitgevist?

(Foto: CO-meter en materialen methodiek (S)Toppers)

Webinar stoppen met roken LVB

In het webinar '(S)Topper – de pilot' delen we de inhoud van de pilot, onze ervaringen en de resultaten. Het wordt een interactief webinar waarin je terecht kunt met al je vragen over de toepasbaarheid op jouw werkplek. 

Docenten Webinar (S)Topper 

Claudia Kaagman en Rieneke Geerlings hebben samen de methodiek (S)Topper ontwikkeld. Het afgelopen half jaar hebben ze de methodiek zelf in de praktijk gebracht.

 

Claudia Kaagman is verslavingsdeskundige in de LVB sector: 'Tijdens het webinar krijg je een uitgebreid verslag van de uitkomsten van de pilot. Je leert wat er mis ging, wat er onverwachts succesvol bleek en we delen hilarische momenten en quotes.'

Rieneke Geerlings heeft ruimschoots ervaring in het begeleiden van mensen met een LVB. Ze is coach en trainer. 

Webinar of training?

Als je de (S)Topper methodiek zelf in wilt zetten kun je een (S)Top-coach training volgen. De training sluit aan op het webinar, maar je kunt beide ook afzonderlijk volgen.

Na deze training kun je de (S)Topper methodiek effectief inzetten voor mensen met een LVB. Je weet hoe je de bijhorende tools kunt gebruiken en je ontvangt alle materialen die horen bij deze methode.

Naar de training

Webinar (S)Topper

  • Je leert de uitkomst van de (S)Topper pilot kennen;
  • Je leert de onderbouwing van (S)Topper kennen;
  • Je leert specifieke tools uit (S)Topper kennen. Denk hierbij aan geldelijke beloningen, posters en de inzet van de CO-Meter.

Planning:

We plannen deze zo snel mogelijk in. Alvast meer weten? Neem contact op!

In het kort

Wil je iemand met een LVB ondersteunen bij het stoppen met roken? Maak kennis met de methodiek (S)Topper. In de webinar bespreken we de uitkomsten van de pilot die we eind vorig jaar afgerond hebben. 

Locatie:

Na aanmelding ontvang je een Teams-link. 

Duur:
2 uur
Investering:
€ 39,00 (vrijgesteld van BTW)
Individuele deelname
Inschrijven
Opleiding wordt toegevoegd

Webinar (S)Topper

  • Je leert de uitkomst van de (S)Topper pilot kennen;
  • Je leert de onderbouwing van (S)Topper kennen;
  • Je leert specifieke tools uit (S)Topper kennen. Denk hierbij aan geldelijke beloningen, posters en de inzet van de CO-Meter.

Planning:

We plannen deze zo snel mogelijk in. Alvast meer weten? Neem contact op!

Wat vinden onze deelnemers?

Irene

 

Lisette Nannings

 

Clientondersteuner IB

 
Inschrijven voor: Webinar (S)Topper! LVB rookvrij Inschrijven